Videoproducties

Er is bijna niks dat ik leuker vind dan het maken van videoproducties, waarbij techniek en gevoel optimaal moeten worden gecombineerd. Enthousiasme, gedrevenheid, vakmanschap, zorg voor detail en liefde voor taal, beeld en geluid kenmerken mijn aanpak

Theater en muziek


Al Stewart

Zanger Al Stewart is bij het grote publiek vooral bekend van zijn hits uit 1977: Year of the Cat en On the Border, maar zijn carriere begon in de jaren '60 en ook nu nog maakt hij CD's. Ik heb toestemming gekregen om een theaterconcert integraal te filmen (met drie camera's en digitaal geluid uit de mengtafel) en heb hiervan een DVD samengesteld met diverse extra's.


Hakim

Hakim Traïdia is bekend van Sesamstraat, en maakt al jaren kindervoorstellingen in het theater. Van de voorstelling De nieuwe kleren van de Keizer heb ik een DVD geproduceerd, waarbij ik verantwoordelijk was voor de camera-regie, montage, kleurcorrectie, DVD-productie, geluidsmix en afwerking.


Hassan's Angels en Charlotte Lap

Hassan's Angels is een multicultureel cabaret-trio waarvan ik een theatervoorstelling integraal heb opgenomen en enkele liedjes als clips heb gemonteerd, zoals 'Stelletje Tuig' (met een tekst van Jeroen Kramer).

Charlotte Lap, een van de Angels, maakte ook solo-voorstellingen, waarvan ik ook opnamen heb gemaakt.


Nieuwe Hollandse Waterlinie


Rondom mijn woonplaats Houten liggen veel historische forten en andere objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De afgelopen jaren is veel werk verzet om deze op te knappen en voor het publiek toegankelijk te maken. Een tijd lang heb ik, in opdracht van de gemeente Houten, filmpjes mogen maken om werkzaamheden in beeld te brengen.
Het meest ambitieuze project is een film over de geschiedenis van het grootste fort van de waterlinie: Fort Honswijk, hieronder te zien in drie afzonderlijke delen. De collectie filmpjes is veel groter dan hier kan worden getoond, neem voor meer informatie contact op!


Bedrijfs- en voorlichtingsfilms


Een paar voorbeelden van opdrachtfilms. De laatste drie zijn gemaakt voor het bedrijf dat ik in 2011 zelf samen met een compagnon heb opgericht: Sunbeam. Het oudste filmpje is een teaser uit de periode dat we nog nauwelijks een concreet product hadden, het nieuwste filmpje (de animatie) laat het gebruiksgemak zien van het huidige Sunbeam product, Sunbeam Nova


Diversen


In de onvermijdelijke categorie 'diversen' een paar filmpjes die puur voor het plezier zijn gemaakt. 'Four seasons in one day' is gemaakt door vanaf het bruggetje bij de Stayokay in Amelisweerd elke week een foto te maken en deze tot een timelapse aan elkaar te monteren. Hetzelfde heb ik in 2021 gedaan in een bomenlaantje in mijn wijk in Houten.